Amerikalı şef Anthony Bourdain, best seller olan bu kitabı ile ününe ün kattı. Kendisi Travel Channel kanalında ‘No Reservations’ isimli çok seyredilen programı yapıyor ve 2009 yılı ramazan ayında İstanbul’da çekilen bölümü netten bulup seyredebilirsiniz. Kitabı adeta bir casus romanı gibi bir solukta okudum. Biliyorsunuz Amerikalılar abartmayı severler. Kitap biraz abartılı bir anlatıma sahip ama belki de onu eğlenceli yapan da bu. Mutfaktaki çılgın ve yorucu tempoyu, entrikaları, şeflerin birbirinden eleman çalmalarını gayet doğal bir şekilde anlatıyor. Benim en çok hoşuma giden kısımlar, iyi bir aşçının sürekli elinin altında olması gereken malzemeleri ve bıçak seçimi konusundaki tavsiyeleri anlatan bölümler oldu. Herkese tavsiye ediyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder