Sayfalar

14 Ağustos 2011 Pazar

Budapeşte'de Gulaş




Gulaş, Macarların milli yemeklerinden biri. Macarcası Gulyas. Genellikle dana eti, soğan ve kırmızı biberden yapılıyor. Bir görüşe göre, Osmanlı Ordusu Macaristan'a sefere gittiğinde padişah, askerleri doyuracak besleyici bir yemek yapılmasını buyurur. Adına 'kul aşı' denen bu yemeği Macarlar Osmanlıdan öğrenir ve adına da gulaş demeye başlar. Biz Zincirli köprünün ayağına yakın olan Tuna manzaralı restoranlardan birinde tattık. Macar mutfağında yemekler yağlı. Zaten kanola ve soya yağı ülkede bolca tüketiliyor. Gulaş da bize yağlı geldiği için et ve sebzeleri yedik ama suyunu içmedik.  Budapeşteye gelip de bunu yememek olmaz ama ben tabii ki bir tas kebabını tercih ederim!..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder